Cvičenie slovenských a anglických pilotov vrtuľníkov v Prešove dopadlo dobre

19.08.2003 Celý región

Spokojnosť s priebehom a výsledkami dvojdňového spoločného cvičenia príslušníkov 3. leteckej základne (3. lz) Vzdušných síl Ozbrojených síl SR a 28. letky Kr...
Spokojnosť s priebehom a výsledkami dvojdňového spoločného cvičenia príslušníkov 3. leteckej základne (3. lz) Vzdušných síl Ozbrojených síl SR a 28. letky Kráľovského vojenského letectva (RAF) Veľkej Británie vyjadril veliteľ 3. lz Miroslav Kelemen. Vôbec prvé takéto stretnutie sa konalo na základni v Prešove vo štvrtok a v piatok 24. a 25. júla.

Kelemen zdôraznil, že k spoločnej previerke koordinácie postupu pri možnom operačnom nasadení pristupovali aj s úctou k obrovskej tradícii britského letectva. O to viac ich tešia slová uznania na adresu profesionality prešovských \"vrtuľnikárov\" z úst zástupcu vojenského pridelenca Veľkej Británie v SR Grahama Clarka.
Dovedna 33 príslušníkov letky prišlo do Prešova s dvoma vrtuľníkmi Merlin HC3. Vzájomne precvičili súčinnosť pri plánovaní letovej činnosti a vymenili si skúsenosti z prípravy pilotov a technického personálu s dôrazom na pôsobenie v mierových misiách SFOR, keďže obe letky pôsobia, resp. pôsobili v Bosne a Hercegovine.
Víkendový program vyplnili hostitelia návštevou Vysokých Tatier a Košíc. Briti z prešovskej základne odleteli v pondelok 28. júla.
(jj)
 

Vyberte región